Іудаїзм і сіонізм


Іудаїзм і сіонізм
Іудаїзм і сіонізм

Издание:
Год публикации: 1968
Авторская серия: Сіонізм(№1)
Авторская серия: Релігія(№1)
Ключевые слова: Бен Гуріон біблія Ейхман Ленін Нордау Палестина політика СРСР сіонізм талмуд тора євреї ідеологія Ізраїль іудаїзм
Автор:
Трохим Корнійович Кичко

Переводчик:

Жанр:
Политика и дипломатия, Религиоведение



Читать фрагмент Иллюстрации

Аннотация:

Т. К. Кічко
ІУДАЇЗМ І СІОНІЗМ ІУДАЇЗМ У ПЛАНАХ РЕАКЦІЇ Іудаїзм і сіонізм поняття не тотожні. Іудаїзм — віросповідання переважно євреїв, а сіонізм — реакційна націоналістична ідеологія єврейської буржуазії.
Щоб повніше з'ясувати суть Іудаїзму, коротко розповімо про його історію та зміст цього віровчення, що стало офіційним культом у сучасному Ізраїлі.
Іудаїзм, як система релігійних поглядів стародавніх семітських племен, виник у другому тисячолітті до нашої ери і розвивався протягом багатьох століть, відбиваючи нашарування різних історичних епох.
Повна залежність кочівника аравійських пустель від природи важким тягарем лягала на його свідомість і породжувала фантастичні уявлення. Йому здавалося, що всі навколишні предмети наділені якимись надприродними силами і їх треба задобрювати, щоб знайти порятунок. У стародавніх скотарів-кочівників поступово створювалося уявлення, ніби тварини також мають якісь надприродні властивості. Семітські племена,...